English Flag

Début du MOOC le 11 avril. Inscrivez-vous !

Les inscriptions sont ouvertes !

Participez à la construction d’une planète soutenable avec AgroParisTech !

Découvrez-la sans attendre !

Partager cette page imprimante Facebook Twitter

A project with the Agence Universitaire pour la Francophonie (AUF)

Preservation and development of Lebanon’s culinary heritage by means of Molecular Gastronomy

Pr Reine Barbar, USEK, Lebanon

Molecular gastronomy was first introduced in 2011 in Lebanon through a series of lectures addressed to various publics. Since then, actions followed to assure the perpetuity of this initiative, including the creation of a Lebanese Group of Molecular Gastronomy.

A project funded by the Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) is currently undertaken by an academic team in Lebanon under the theme “Preservation and development of Lebanese culinary heritage through molecular gastronomy”, in order to better understand scientifically the particularity of Lebanon’s traditional recipes.
The know-how linked to traditional crafts and traditions are part of the intangible cultural heritage as defined.

See the whole description in the attached document :

AgroParisTech
16 rue Claude Bernard
F-75231 Paris Cedex 05
Tel: 33 (0) 1 44 08 18 43
Localiser sur une carte

Se connecter
Intranet
Bureau virtuel
Annuaire, listes de diffusion
Cours en ligne AgroParisTech
Eduroam

Liens divers
Espace grand public
Actualités
Relations presse
Téléchargements
Adresses & plan d'accès
Contacts

Se repérer sur le site internet
Plan du site internet
Index des pages

Retrouvez nous sur
facebook ico twitter ico instagram ico youtube ico dailymotion ico Suivre la vie du site


Logo du Ministère de l'Alimentation, de l'Agriculture et de la Pêche Logo Universite Paris Saclay Logo de ParisTech Logo de Agreenium


2007-2022 © AgroParisTech - Mentions légales