En ligne le 22 fev 2012 :
Lors des Cours 2012 de gastronomie moléculaire, il avait discuté la possibilité de créer un forum pour poursuivre les Cours 2012, consacrés à la Cuisine note à note, et accompagner le développement de cette cuisine très novatrice.
Des questions ont été recueillies ; elles trouveront leur réponse sur ce forum.
http://www.agroparistech.fr/forums/
En ligne le 22 fev 12 :
With pleasure we can announce you that the report of the third Future of Food seminar, that took place in Lausanne on 16-17 November 2011, is available on the Future of Food website, see here. In this third seminar, that has been attended by more than forty CEOs, senior experts and decision makers in the global food system, we have shifted our focus from vision to action. Through a strategic dialogue among key stakeholders a series of 5 shared actions have been formulated. At the end of the seminar, these proposals for action were handed over to Peter Bakker, the newly appointed Chairman of the World Business Council for Sustainable Development. We hope that these action proposals can play a role in further international activities in this area.
If you like to share your comments and reflections on the seminar and its outcomes with us, we kindly invite you to reply this email so we post your text on the Future of Food website at www.future-of-food.com/events/lausanne.
In the meantime we will start preparations for a fourth seminar. We will be happy to explore new themes and possibilities with you. If you are interested, please contact us to discuss your ideas and possibilities.
Kind regards,
Edwin Hecker and Rutger Schilpzand
Schuttelaar & Partners
La revue L’actualité chimique offre au Groupe français de chimie des aliments et du goût la possibilité de publier un texte dans son domaine, chaque mois.
Les textes déjà parus sont :
Hervé This, Who’s who in food chemistry, in L’Actualité chimique, février 2003, p. 59.
Hervé This, La création d’un annuaire de la chimie des aliments et du goût, in L’Actualité Chimique, février 2003, p. 62-63.
Janvier 2008 : La chimie des aliments et du goût, in L’Actualité chimique, N°315, 1, pp. 7-9.
Hervé This, Histoire d’une pièce d’argent, in L’Actualité chimique, Janvier 2008, N°315, 1, pp. 9-11.
Hervé This, L’œuf dur : un festin de réactions chimiques, in L’Actualité chimique, Février 2008, N°316, 2, pp. 5-9.
H. This, Dans la famille « mousses au chocolat »…, L’Actualité chimique, Mai 2008, 319, 5, pp. 5-9.
Hervé This, Descriptions formelles, pour penser et pour la formulation, in L’Actualité chimique, Septembre 2008, N°322, 8, pp. 11-14.
Hervé This, Réinventons la tradition, in L’actualité chimique, Décembre 2008, N°325, pp. 5-7.
Hervé This, Pourquoi des précisions culinaires ?, L’Actualité chimique, Janvier 2009, N°, pp.5-7.